Robottiautot maantiellä 2030

Taustaa

Robottiautolla tarkoitetaan autoa, joka kykenee ajamaan muun liikenteen seassa ilman ihmiskuskin puuttumista ajoon missään vaiheessa. Robottiautolle kerrotaan kohde, jonka jälkeen se suunnittelee automaattisesti reitin ja kertoo arvioidun perille saapumis ajan. Robottiauto tarkkailee jatkuvasti muuta liikennettä ja ympäristön olosuhteita ja se voi myös saada tietoa esim. tietöistä ja kolareista internetin välityksellä. Tarvittaessa robottiauto voi myös tehdä automaattisesti muutoksia reittisuunnitelmaan, jos alkuperäisen reitin varrelle ilmaantuu liikenneruuhkia tai tie on huuhtoutunut poikki tulvan vuoksi. Jatka lukemista ”Robottiautot maantiellä 2030”

Rakennuksia 3D tulostamalla

3D -tulostaminen on yksi tällä hetkellä voimakkaasti kehittyvistä tieteen ja tekniikan alueista. Aiheesta on käynnissä useita erilaisia tutkimushankkeita eri mittakaavoissa.

Suurimmat tulostettavat rakenteet ovat niin suuria, että niitä voidaan hyödyntää talojen rakentamisessa. Aiheeseen liittyvä uutinen Tietokone -lehden nettisivulla:

http://www.tietokone.fi/uutiset/maailman_ensimmainen_3d_tulostettu_talo

Euroopan avaruusjärjestö ESA tutkii myös 3D tulostuksen hyödyntämäistä Kuuaseman rakentamiseen siten, että käytettäisiin kuun omia raaka-aineita hyväksi. Aiheesta on kirjoitettu myös täällä:

http://www.avaruus.fi/uutiset/miehitetyt-avaruuslennot/3d-tulostus-sopisi-kuuasemien-rakentamiseen.html