Curved

Curved -tyyppimerkintää käytetään televisioille, joissa on kaareva näyttö. Curved UHD -televisioiden kuva on myös perinteisiä televisioita parempi. Tästä syystä sitä voidaan katsoa lähempää. Kaareva näyttö peittää läheltä katsottaessa näkökentän paremmin. Tällä voidaan saada aikaan parempi elokuvakokemus.

Smart TV

Smart TV nimisen tekniikan avulla televisiossa voi näyttää ohjelmia myös internetissä toimivien palveluiden sisällöstä. Smart TV tarjoaa rajapinnan, jolle palveluntarjoaja voi tarjota sovelluksen eli appsin, jolla palvelun sisältöön pääsee käsiksi. Smart TV appsit voivat olla valmiiksi asennettuna päätelaitteeseen tai niitä voi ladata jälkeenpäin sovelluskaupasta.

 

OLED

OLED (engl. Organic Light-Emitting Diode) on televisioissa ja muissa näytöissä käytettävä tekniikka. OLED näytön yksittäisiä kuvapisteitä voi ohjata itsenäisesti ja jokaisella näyttöpisteellä on oma taustavalaistus. OLED tekniikalla toimivat näytöt ovat nopeita, ohuita, tarkkoja ja värikylläisiä.

UHD dimming

UHD dimming on tekniikka, joka tutkii TV-kuvan kuva-alueita tarkoituksena syventää mustien alueiden tummuutta ja valkoisten alueitten vaaleutta. Toisin sanoen UHD dimming parantaa TV-kuvan kontrastia. UHD dimming -tekniikka on käytössä ainakin joissain Samsungin televisioissa.

DLNA

DLNA (engl. Digital Living Network Alliance) on sertifioitava yhteyskäytäntötekniikka. DLNA:n tarkoituksena on saada samassa lähiverkossa olevat DLNA sertifioidut laitteet toimimaan yhdessä helposti ilman monimutkaisia asennustoimenpiteitä. DLNA -tekniikkaa käytetään yleensä valokuvien ja videokuvan siirtämiseen eri laitteiden välillä. Televisiota, tallentavaa digiboksia tai verkkolevyä ostettaessa kannattaa huomioida, että laitteesta löytyy DLNA sertifioinnista ilmoittava logo, jos uskoo tarvivansa kyseistä ominaisuutta.