vlog

Vlog tarkoittaa video-blogia (katso myös: blogit). Video-blogin videot laitetaan jakoon jonkin videonjakopalvelun kautta. Yleisin vloggareiden käyttämä videopalvelu on YouTube.

Administrator

Administrator tai lyhyemmin Admin tarkoittaa ”pääkäyttäjää”. Pääkäyttäjällä on tietokoneeseen tai järjestelmään eniten käyttöoikeuksia ja mahdollisuus lisätä uusia käyttäjiä tai muuttaa muiden käyttäjien käyttöoikeuksia. Esimerkiksi Facebook-sivulla tai -ryhmällä on pääkäyttäjä, joka hallitsee sivun tai ryhmän asetuksia ja käyttöoikeuksia. Yleensä pääkäyttäjiä voi olla tarvittaessa myös useampia. Vain pääkäyttäjä voi lisätä uuden pääkäyttäjän.

hymiö

Hymiö on tekstiviestiin, sähköpostiin tai sosiaalisen median viestiin liitetty merkkijono, joka näyttää kasvoilta tai ilmeeltä. Osa hymiöistä on tarkoitettu katsottavaksi kallistamalla pääty sivulle. Japanilaisia hymiöitä kuitenkin katsotaan päätä kallistamatta.

Fleimi

Fleimi (engl. Flame = liekki) tarkoittaa netin keskustelupalstalla syntyvää ”sanasotaa”, eli sanaharkkaa. Usein fleimi voi syttyä jonkin tahallaan provokatiivisen viestin (trollin) seurauksena.

Trolli

Trolli (engl. Troll, trolling) tarkoittaa ärsyttävää, tarkoituksella provosoivasti kirjoitettua viestiä netin keskustelupalstoilla ja muissa sosiaalisen median palveluissa. Nimitystä: Trolleja kirjoittelevasta henkilöstä käytetään nimitystä: Trolli tai trollaaja.