Bitcoin

Bitcoin on elektroninen valuutta eli digiraha. Bitcoinista käytetään myös lyhennettä BTC. Bitcoin on digirahoista yleisin digiraha, mutta ei suinkaan ainoa. Bitcoin voi toimia maksuvälineenä joissain kaupoissa ja kahviloissa, mutta se ei kuitenkaan ole virallinen valuutta eikä minkään keskuspankin valvonnassa. Lisätietoa Bitcoinista Wikipedian kautta.

Photo by PerfectHue

digitestamentti

Digitestamentilla tarkoitetaan digitaalisen omaisuuden, kuten valokuvien ja erilaisten nettipalveluiden käyttäjätilien, testamenttaamista. Usein ei tule ajatelleeksi mitä digitaaliselle omaisuudelle tapahtuu, kun aika jättää. Esimerkiksi perheen kaikkien valokuvien jääminen johonkin pilvipalveluun voi harmittaa. Siksi myös digitaalisen omaisuuden testamenttaamisesta kannattaa huolehtia ajoissa.

digiraha

Digiraha tai virtuaaliraha on oikeaan rahaan rinnastettava maksuvaluutta, jota käytetään yleensä Internet-maailmassa. Digirahaa voi ostaa oikealla rahalla ja joissain tapauksissa se on muutettavissa myös takaisin oikeaksi rahaksi. Yleensä digiraha on kuitenkin tarkoitettu vain pienien maksujen tekemiseen. Suurempien rahasummien säilyttäminen digirahana voi olla riskialtista, koska digirahan arvo voi vaihdella rajustikin.

Lähimaksu

Lähimaksulla tarkoitetaan pankkikorttia, jolla voidaan maksaa pieniä maksuja ilman tunnuslukuja käyttämällä korttia lukulaitteen lähellä. Lähimaksukortit toimivat NFC-tekniikalla.