A/D-muunnos

A/D-muunnos (engl. ADC, Analog to Digital Converting) tarkoittaa analogisen signaalin (esim. ääni tai kuva) muuttamista tietokoneen ymmärtämään digitaliseen muotoon. Esimerkiksi digitaalikameran kuvauskenno muuntaa näkemänsä kuvan digitaaliseksi ja tallentaa sen kameran muistiin bitteinä.

OLED

OLED (engl. Organic Light-Emitting Diode) on televisioissa ja muissa näytöissä käytettävä tekniikka. OLED näytön yksittäisiä kuvapisteitä voi ohjata itsenäisesti ja jokaisella näyttöpisteellä on oma taustavalaistus. OLED tekniikalla toimivat näytöt ovat nopeita, ohuita, tarkkoja ja värikylläisiä.

fps

FPS (engl. Frames Per Second) tarkoittaa kuvataajuutta eli sitä montako kuvaa sekunnissa videokuvassa näytetään. Mitä enemmän kuvia videokuvassa näytetään sekunnissa, sitä jouhevammalta liikkuva kuva näyttää. Pienempi FPS arvo puolestaan saa aikaan nykivämmän liikkeen.

Videokuvan lisäksi FPS termiä käytetään kameran sarjakuvauksen nopeudesta.

UHD dimming

UHD dimming on tekniikka, joka tutkii TV-kuvan kuva-alueita tarkoituksena syventää mustien alueiden tummuutta ja valkoisten alueitten vaaleutta. Toisin sanoen UHD dimming parantaa TV-kuvan kontrastia. UHD dimming -tekniikka on käytössä ainakin joissain Samsungin televisioissa.

DLNA

DLNA (engl. Digital Living Network Alliance) on sertifioitava yhteyskäytäntötekniikka. DLNA:n tarkoituksena on saada samassa lähiverkossa olevat DLNA sertifioidut laitteet toimimaan yhdessä helposti ilman monimutkaisia asennustoimenpiteitä. DLNA -tekniikkaa käytetään yleensä valokuvien ja videokuvan siirtämiseen eri laitteiden välillä. Televisiota, tallentavaa digiboksia tai verkkolevyä ostettaessa kannattaa huomioida, että laitteesta löytyy DLNA sertifioinnista ilmoittava logo, jos uskoo tarvivansa kyseistä ominaisuutta.