vlog

Vlog tarkoittaa video-blogia (katso myös: blogit). Video-blogin videot laitetaan jakoon jonkin videonjakopalvelun kautta. Yleisin vloggareiden käyttämä videopalvelu on YouTube.

Administrator

Administrator tai lyhyemmin Admin tarkoittaa ”pääkäyttäjää”. Pääkäyttäjällä on tietokoneeseen tai järjestelmään eniten käyttöoikeuksia ja mahdollisuus lisätä uusia käyttäjiä tai muuttaa muiden käyttäjien käyttöoikeuksia. Esimerkiksi Facebook-sivulla tai -ryhmällä on pääkäyttäjä, joka hallitsee sivun tai ryhmän asetuksia ja käyttöoikeuksia. Yleensä pääkäyttäjiä voi olla tarvittaessa myös useampia. Vain pääkäyttäjä voi lisätä uuden pääkäyttäjän.

blogi

Blogi (engl. blog) tarkoittaa nettisivustoa tai sillä olevaa aluetta, johon yksi tai useampi henkilö kirjoittaa mielipiteitään ja kokemuksiaan valitsemastaan aihealueesta. Bloggaaminen eli blogin kirjoittaminen on yleensä harrastus ja perustuu omaan mielenkiintoon aiheesta ja haluun jakaa ajatuksiaan muille samasta aiheesta kiinnostuneille. Suomestakin löytyy sadoittan eri elämän alueista kertovia blogeja. Aktiivisimmat bloggaajat voivat myös ansaita bloggaamisella esimerkiksi mainostamalla.

banneri

Banneri (engl. banner) tarkoittaa nettisivuilla näkyvää suorakaiteen muotoista mainosta, jota klikkaamalla pääsee mainostajan sivustoille. Bannereita käytetään mainostamiseen ja erilaisiin kampanjointeihin.