Akun vaihto Oral-B Triumph professional care sähköhammasharjaan

Kirjoitin edellisessä jutussa akkujen vaihdosta Electrolux rikkaimuriin. Tässä jutussa kerron miten vaihdoin akun Oral-B Triumph professional care -sähköhammasharjaan.

Varoitus!

Heti alkuun on taas syytä muistuttaa, että sähkön kanssa pitää olla varovainen. Jos sinulla ei ole sähköalan koulutusta ja et tiedä mitä olet tekemässä, älä kokeile tätä kotona! En vastaa rikkoutuneista laitteista enkä muistakaan ongelmista…

Alku aina hankalaa…

Olin jo aikaisemmin yrittänyt avata Oral-B sähköhammasharjaani, koska se oli lakannut toimimasta eikä lähtenyt enää latautumaan. Sähköhammasharjan kuoret olivat kuitenkin todella jumissa. En halunnut hajottaa hammasharjaa käyttökelvottomaksi joten jätin korjauksen sillä kertaa kesken. Rikkaimurin akkujen vaihdon jälkeen päätin kuitenkin yrittää uudelleen vaihtaa akun myös pimenneeseen sähköhammasharjaan.

Ohjeet Oral-B akun vaihtamiseen

Löysin yksityiskohtaisen ohjeistuksen valokuvineen Oral-B Triumph professional sähköhammasharjan akun vaihtamiseen tältä nettisivulta:
Näiden ohjeiden avulla pääsinkin sähköhammasharjan korjaamisessa eteenpäin.

Oral-B sähköhammasharjan korjaaminen

Ennen uuden akun tilaamista halusin tietysti nähdä millainen alkuperäinen akku hammasharjasta löytyy.
WP_20151219_002
Yritin hankkia juuri tähän Oral-B hammasharjamalliin sopivan akun, mutta jostain syystä onnistuin hankkimaan hieman suurempikokoisen mallin.
WP_20151230_005
Onnistuin kuitenkin sovittamaan uuden akun hammasharjaan poistamalla kuvassa näkyvän jousen. Tämän jutun alussa olevan linkin kautta löytämiäni ohjeita seuraamalla akun vaihto onnistui. Jonkin verran näppäryyttä ja elektroniikkakokemusta tämä kuitenkin vaatii, joten en suosittele tätä ihan aloittelijalle. Uuden akun napoihin kiinnitettyjä metalliliuskoja täytyi myös hieman muokata, jotta ne sai mahtumaan paikalleen.

…Ja sitten testaamaan

Kun sain uuden akun paikalleen, epäilin aluksi laitteen hajonneen, koska näyttöön ei tullut aluksi minkäänlaista kuvaa. Laitoin sähköhammasharjan lataukseen eikä kuvaa tullut näyttöön vieläkään. Olin jo menettää toivoni, mutta jätin kuitenkin hammasharjan latautumaan. Noin viiden minuutin latauksen jälkeen näyttöön ilmestyi latauksesta ilmoittava kuva. Annoin akun latautua täyteen ja nyt hammasharja on ollut toiminnassa muutaman viikon ja ladattukin pariin otteeseen. Muutaman euron varaosalla satasen laitteesta tuli taas kuin uusi. Akun vaihtaminen siis kannatti.