Tietokoneohjelmat mukaan USB-muistitikulla

Kuulostaako tutulta: Mukanasi on tarvittavat tiedostot USB-muistitikulla tai siirrettävällä kovalevyllä, mutta käytössä olevalta tietokoneelta ei löydykään tarvimaasi ohjelmaa, etkä saa tiedostojasi auki. Tässä jutussa kerron miten saat mukaasi sekä tiedostosi, että tarvitsemasi ohjelmat.

Yleisimmin tarvituista tietokoneohjelmista löytyy usein myös ilmaisversiot. Etenkin yleistyneille tiedostomuodoille, kuten Microsoftin Officelle tai kuvankäsittelyohjelmille, on usein tarjolla ilmaisohjelmia, joilla voi parhaassa tapauksessa tehdä kaikki samat jutut kuin maksullisella esikuvallaan.

PortableApps.com

 

PortableApps.com on USB -muistitikulle tai muulle siirrettävälle medialle asennettava ohjelmisto, joka mahdollistaa tärkeiden tietokoneohjelmien pitämisen aina mukana.

 

Vinkki: PortableApps.com -sivusto on englanninkielinen, mutta saat sen näkymään suomeksi käyttämällä Googlen kääntäjää. PortableApps.com suomeksi.

PortableApps.com asentaminen

Ennen asentamista tarvitset USB-muistitikun tai siirrettävän kovalevyn. USB-muistitikun muistitilan on hyvä olla mahdollisimman suuri, mutta vähintään 8GB. Mitä enemmän muistia, sitä enemmän sovelluksia ja tiedostoja tikulle mahtuu.

Voit ladata PortableApps.com:in täältä.

Klikkaa sivulla olevaa latauslinkkiä:PortableApps-lataus

Voit joko tallentaa PortableApps.com_Platform_Setup_xx.x.exe -tiedoston ja käynnistää sen myöhemmin tai käynnistää asennuksen saman tien. Muista laittaa USB -muisti kiinni koneeseen ennen asennnuksen aloitusta.

PortableApps-lataus-2

PortableAppsin käyttäminen

Ohjelmien käyttäminen PortableAppsin avulla on yksinkertaista. Laitat vain USB-tikun kiinni mihin tahansa Windows koneeseen ja käytössäsi on kaikki samat ohjelmat ja tiedostot olitpa missä tahansa. Voit siis pitää kaikkien dokumenttien ja muiden tiedostojen lisäksi mukanasi myös tarvitsemasi sovellukset. Näin voit jatkaa työskentelyä tiedostojesi kanssa millä tahansa Windows -koneella, vaikka siihen ei olisikaan asennettu tarvitsemaasi ohjelmaa.

Ilmaiset PortableApps.com -sovellukset

PortableApps.com sisältää oman ohjelmien asennuskirjaston, jonka kautta saat yksinkertaisesti asennettua tarvitsemasi ilmais-sovellukset, jotka haluat pitää aina mukana.

Lista sovelluksista, joita voit asentaa USB-muistille, löytyy täältä.

PortableApps.com:in sovelluskirjasto suomeksi.