Miten luon täydellisen esittelysivun digiapupalvelulle?

Digiapuri.com:in digiapurihakemistoon voi kuka tahansa digiapupalveluja tarjoava henkilö tai yritys lisätä yhteystietonsa ja kuvauksen tarjoamastaan palvelusta. Tällä sivulla neuvotaan tarkemmin miten saat luotua esittelysivun tarjoamallesi palvelulle ja mitä tietoja palvelusta on hyvä kertoa.

Digiapurihakemiston esittely

Screenshot 2015-10-26 at 13.42.54

Digiapurihakemistosta kuluttajat voivat etsiä itselleen parhaiten sopivaa digiapupalveluja tarjoavaa yritystä tai henkilöä. Sivun yläreunassa olevalla hakutyökalulla voidaan valita paikkakunta, tarjottava palvelu ja laiteryhmä. Käyttäjä voi valita yhden tai useampia hakuehtoja. Hakupainiketta painamalla hakutyökalu suodattaa rekisterissä olevista palveluntarjoajista näkyviin vain hakuehtoihin vastaavat palvelut. Nämä tiedot ovat siis ensiarvoisen tärkeitä palvelun näkyvyyden kannalta ja näihin on syytä kiinnittää huomiota.

Tietojen täyttäminen lomakkeella

Digiapupalvelun tietojen lisääminen ja päivittäminen on helppoa sivulla olevan lomakkeen avulla. Tällä lomakkeella voit lähettää tietojen päivityspyynnön digiapurihakemiston ylläpidolle. Tietojen lisääminen ja päivittäminen on ilmaista. Lomakkeet käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Lomake kannattaa täyttää ajatuksella ja varmistaa että tarjottavasta palvelusta on riittävän kattava ja kuvaava kuvaus. Lomakkeen perustietojen täyttö on kuitenkin helppoa ja voit koska tahansa pyytää päivittämään tietosi samalla lomakkeella.

Lomakkeella pyydettävät tiedot

Yhteystiedot tietojen tarkistamiseksi

Nimi ja Sähköpostiosoite ovat pakollisia, jotta annettujen tietojen oikeellisuus voidaan tarkistaa. Digiapurin ylläpito voi myös ehdottaa palvelunkuvaukseen pieniä muutoksia ja siksi on hyvä saada yhteys tietojen antajaan. Sähköpostiosoite tulee näkyviin myös digiapurihakemistoon palvelun esittelysivulle ja sitä kautta kuluttaja-asiakkaat voivat ottaa yhteyttä palvelun tarjoajaan. Puhelinnumero ei ole pakollinen, mutta jos haluat sen näkyvän palvelusi esittelysivulla, se kannattaa lisätä lomakkeelle.

Julkaistavat digiapupalvelun tiedot

Artikkelikuva

Jos palvelullasi on logo tai valokuva, joka kuvaa toimintaa ja jonka haluat lisätä palvelun kuvaussivulle, voit liittää sen mukaan lomakkeeseen ”Choose File” -valinnan kautta. Muussa tapauksessa palvelun kuvaukseen tulee näkyviin oletuskuva.

Yrityksen tai toimijan nimi

Palvelusi otsikko digiapurihakemistossa. Tämä voi olla esimerkiksi yrityksen nimi.

Palvelun kuvaus

Palvelun kuvaus kannattaa aloittaa noin 1-2 rivin pituisella tiivistelmällä palvelustasi. Noin kaksi ensimmäistä riviä tästä kuvaustekstistä tulee näkyviin digiapurihakemiston hakutuloksiin. Kannattaa siis miettiä tarkaan millä saat mahdollisen asiakkaan kiinnostumaan palvelustasi. Luonnollisesti kuvauksen on oltava totuudenmukainen.

Palvelun kuvaus kertoo digiapuripalvelua käyttäville kuluttajille tietoja palvelustasi. Voit kertoa haluamallasi tavalla palvelusi toiminnasta. Palvelunkuvauksessa voit kertoa esimerkiksi:

 • Missä päin Suomea tarjoat digiapupalveluita
 • Mitkä laitteet kuuluvat erikoisosaamisalueeseesi
 • Millaisia palveluja tarjoat (kuljetus, huolto, asennus, opastus,…)
 • Mitä muita palveluita tarjoat digiapupalveluiden lisäksi (roskien vienti, asiointipalvelut,…)
 • Miten sinuun saa parhaiten yhteyttä (puhelin, sähköposti, web-lomake,… aukioloaika)
 • Mitä muuta haluat kertoa itsestäsi tai tarjoamastasi palvelusta
Paikkakunnat

Tähän kenttään listataan kaikki Suomen kunnat, joiden alueella tarjoat digiapupalveluita. Tämä kenttä vaikuttaa näkyvyyteen hakutuloksissa, joten tässä kannattaa listata kaikki kunnat joiden avulla palvelusi on saatavilla. Palvelun kuvaustekstissä voit halutessasi tarkentaa, jos palvelusi on saatavilla esim. 10 km säteellä toimipaikasta.

Palvelut (poista listasta palvelut, joita et tarjoa)

Tähän kenttään ei voi lisätä palveluja. Kentässä on oletuksena listattu kaikki ne palvelut, joita digiapurihakemistosta voi etsiä. Poista tästä kentästä ne palvelut, joita et tarjoa. Tämä kenttä vaikuttaa näkyvyyteen hakutuloksissa, joten kannattaa listata kaikki palvelut, joita tarjoat kokonaan tai osittain. Palvelun kuvauksessa voit halutessasi tarkentaa palveluiden sisältöä ja listata myös muita palveluita.

Tällä hetkellä digiapurihakemistosta voi etsiä seuraavia palveluja tarjoavia digiapupalveluita:

 • Etätuki
 • Kotiopetus
 • Asennusapu (laitteen käyttöönoton avustaminen kotona)
 • Ostoapu (Avustaminen laitehankinnan päätöksenteossa,…)
 • Huoltoapu (esim. rikkinäisen laitteen huoltoonkuljetus tai huolto)
 • Kotiinkuljetus
 • Neuvonta
Laiteryhmät (poista listasta laitteet, joille et tarjoa apua)

Tähän kenttään ei voi lisätä laiteryhmiä. Kentässä on oletuksena listattu kaikki ne laiteryhmät, joita digiapurihakemistosta voi etsiä. Poista tästä kentästä ne laiteryhmät, joiden laittille et tarjoa apua. Tämä kenttä vaikuttaa näkyvyyteen hakutuloksissa, joten kannattaa listata kaikki laiteryhmät, joiden laitteista edes osa kuuluu tarjoamasi avun piiriin. Palvelun kuvauksessa voit halutessasi kertoa tarkemmin mille laitteille tarjoat apua.

Tällä hetkellä digiapurihakemistosta voi etsiä apua seuraavien laiteryhmien laitteille:

 • Puhelin
 • Äänentoisto
 • Kamerat
 • Televisio
 • Videolaitteet
 • Pelit ja Pelikonsolit
 • Turvatuotteet (esim: varashälytin, palohälytin, turvaranneke,…)
 • Tietotekniikka (esim: läppäri, pad, tietokoneen oheislaitteet,…)
 • Kodinkoneet (esim: jääkaappi, hella, liesi, pesukoneet,…)
 • Robotit (esim: robotti-imuri, robottiruohonleikkuri,…)
 • Terveys ja Kuntoilu (esim: sykemittarit, älykkäät kuntoilulaitteet,…)
Lähetä -nappula

Kun olet täyttänyt kaikki edellä olevat kentät, voit lähettää lomakkeen tiedot digiapuri.com -sivuston ylläpidolle. Tiedot päivitetään digiapurihakemistoon muutaman päivän sisällä. Saat myös sähköpostiin ilmoituksen kun tietosi on päivitetty palveluun ja voit käydä vielä tarkistamassa että palvelunkuvaus on sellainen kuin halusit.

Katso myös

Digiapurin lisääminen -lomake (tietojen lisääminen ja päivittäminen)