digiapuri.com

Sami Niemi

Nimeni on Sami Niemi. Leipätyöni teen teollisuudessa asiantuntijatehtävissä. Tätä sivustoa kehitän harrastuspohjalta. Blogissani pohdiskelen pääasiassa digimaailman ilmiöitä tavallisen käyttäjän näkökulmasta. Osallistu keskusteluun jutun kommenttikentän kautta. Odotan palautettasi.

Raspberry Pi Zero

Raspberry pi zero – maailman pienin tietokone!

By on 8.2.2016

Olet saattanut kuulla maailman pienimmästä tietokoneesta, Raspberry Pi:stä. Nyt tämä harrastekäytössä suosittu ”Vadelma Pii” on saanut vielä pienemmän pikkuveljen joka on nimeltään Raspberry Pi Zero. Tässä jutussa kerron ensikokemuksia tästä viiden taalan hintaisesta tietokoneesta.

Akun vaihto Oral-B Triumph professional care sähköhammasharjaan

By on 2.2.2016

Kirjoitin edellisessä jutussa akkujen vaihdosta Electrolux rikkaimuriin. Tässä jutussa kerron miten vaihdoin akun Oral-B Triumph professional care -sähköhammasharjaan.

Digiaputoiminta Suomessa

By on 25.1.2016

Suomessa toimii vähintäänkin satoja digiaputoimintaa harjoittavia pienyrityksiä ja järjestöjä. Digiapupalveluita tarjoavat myös useat kodinkoneita myyvät kauppaketjut. Uusi Facebook -ryhmä toimii digiaputoimintaa harjoittavien ja asiasta kiinnostuneiden verkostona. Tämän verkoston tarkoitus on kehittää Suomen digiaputoimintaa.

Akkujen vaihto Electrolux ergorapido rikkaimuriin

By on 11.1.2016

Joululomalla piti saada jotain puuhastelua ja ajattelin kokeilla vaihtaa akut pariin kodinkoneeseen. Rikkaimurista oli imuteho hyytymässä ja sähköhammasharja oli ollut käyttämättä jo pari vuotta, koska ei lähtenyt enää ollenkaan latautumaan. Tässä jutussa kerron miten vaihdoin akut Electrolux ergorapido -rikkaimuriin.

Solu – täysin uudenlainen tietokone Suomesta

By on 17.10.2015

Suomalainen Solu Machines Oy on kehittelemässä täysin uudenlaista tietokonetta, joka muuttaa käsityksemme tietokoneiden käytöstä. Otin selvää mistä on kysymys ja tiivistän tässä jutussa tärkeimmät yksityiskohdat tästä mullistavasta uutuudesta.

Google Chromebook opiskelukäytössä

By on 7.10.2015

Google Chromebook -laitteet ovat näppäriä opiskelukäytössä. Tässä jutussa kerron kokemuksiani siitä miten Chromebook soveltuu opiskeluun käytännössä.

Digitalisaatio mullistaa elämäämme

By on 29.9.2015

Digitalisaatio ja sen mukanaan tuomat teknologiset innovaatiot mullistustavat työn tekemistä ja elämistä enemmän ja nopeammin kuin moni ehkä osaa ajatellakaan. Tässä jutussa pohdin digitalisaation tuomien muutosten laajuutta ja merkitystä tavallisen ihmisen näkökulmasta.

Lily – robotti joka seuraa sinua!

By on 17.8.2015

Aikaisemmin olen kirjoittanut mm robotti-autoista ja robotti-imurista. Tällä kertaa kirjoitan quadkopteri-robotista, joka kuvaa seuraa sinua automaattisesti.

Digiapuri – kesä 2015

By on 1.7.2015

Kirjoittaminen on jäänyt viimeaikoina vähemmälle. Tässä jutussa kerron miksi ja avaan hieman digiapuri.com -sivuston kehitystä ja tulevaisuuden suunnitelmia.

Chromebook – helppokäyttöinen läppäri peruskäyttöön

By on 20.3.2015

Tässä jutussa kerron ensikokemukset HP Chromebook -läppäristä. Kerron myös yleisesti miten Googlen Chrome OS -pohjaiset laitteet eroavat tavallisiin Windows -koneisiin verrattuna.