digiapuri.com

HoloLens – uusi maailma avautuu eteesi

By on 30.1.2015

Microsoft julkisti tammikuussa 2015 uuden Windows 10 -käyttöjärjestelmän. Samalla Microsoft esitteli HoloLens -nimisen laitteen. Kyseessä on täysin uudenlainen tapa käyttää tietokonetta. Tässä jutussa kerron millä tavalla HoloLens tulee mullistamaan tietokoneen käyttökokemuksen.

Perinteisesti tietokonetta on totuttu käyttämään näppäimistön ja hiiren avulla. Viime vuosina kosketusnäyttö on vallannut alaa perinteisemmiltä käyttöliittymiltä. HoloLens laittaa koko tietokoneen käyttötavan kerralla täysin uusiksi.

HoloLens on itsenäisesti toimiva laite, joka muistuttaa hieman aurinkolaseja. Laite asetetaan silmille aurinkolasien tapaan. HoloLens:in läpi näkyvä maailma on kuitenkin jotain muuta mihin olemme normaalisti tottuneet. HoloLens on ns. lisätyn todellisuuden laite. Tämä tarkoittaa sitä että näkökenttään piirtyy laitteen avulla lisäinformaatiota eli tietokoneen piirtämiä kuvia.

Seuraava video kertoo paremmin mistä on kyse:

Lisätietoa Microsoftin nettisivuilta

Micorosoft on esitellyt uutta HoloLens -laitettaan ohjelmistokehittäjille. Jää nähtäväksi millaisia sovelluksia ja käyttötarkoituksia tälle kehitellään lähivuosina. Mitä mieltä sinä olet HoloLens:istä? Entä millaiseen käyttöön HoloLens mielestäsi soveltuisi parhaiten? Kerro mielipiteesi tämän jutun kommenttikentässä.

Jaa kaverille…Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone
Posted in: Tietokone
Tagged: , ,

Nimeni on Sami Niemi. Leipätyöni teen teollisuudessa asiantuntijatehtävissä. Tätä sivustoa kehitän harrastuspohjalta. Blogissani pohdiskelen pääasiassa digimaailman ilmiöitä tavallisen käyttäjän näkökulmasta. Osallistu keskusteluun jutun kommenttikentän kautta. Odotan palautettasi.

  • diibadaaba55 .

    Näistä voi tulla kova sana luokkahuoneissa joskus tulevaisuudessa. Oppilaiden mielenkiintoa on tunnetusti vaikea ylläpitää oppikirjojen ja liitutaulujen avulla, mutta tämä voisi tuoda ihan uutta ulottuvuutta…

    Kaikenlaisia mielenkiintoisia virityksiä näyttää olevan jo kehitteillä, esim. ”My Holo Robots” (myholorobots.com) jonka avulla voi opetella teollisuusrobottien käyttöä. Mielikuvitus rajana mihin kaikkeen voi käyttää…