Digiapuri – kesä 2015

Kirjoittaminen on jäänyt viimeaikoina vähemmälle. Tässä jutussa kerron miksi ja avaan hieman digiapuri.com -sivuston kehitystä ja tulevaisuuden suunnitelmia.

Tasapainoilua säätämisen ja blogaamisen välillä

Viimeisen noin puolen vuoden aikana sivuston perustoimintojen säätäminen ja sivuston ilmeen yksinkertaistaminen on vienyt kaiken käytettävissä olevan vapaa-aikani. Tästä syystä kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle. En ole vieläkään kaikilta osin tyytyväinen sivuston kaikkiin ominaisuuksiin, mutta pieniä parannuksia tapahtuu viikoittain.

Lupaan aktivoitua blogikirjoitusten kanssa syksyllä ja kirjoittaa säännöllisemmin, vaikka sivusto ei vielä muilta osiltaan toimisikaan täydellisesti haluamallani tavalla. Kannattaa siis seurata sivuston kehitystä ja vanhoista kirjoituksistanikin voi löytyä jotain mielenkiintoista luettavaa.

Apua sieltä ja täältä

Viimeisen puolen vuoden aikana olen avannut kontakteja eri suuntiin ja saanut mielenkiintoista ja rakentavaa palautetta ja ideoita miten digiapuri -sivustoa ja digiaputoimintaa voisi kehittää. Kehitän sivustoa jatkuvasti eteenpäin pieni askel kerrallaan ja kaikki palaute ja ideat otetaan huomioon. Tulen kertomaan myös yhteistyökuvioista lisää tulevissa kirjoituksissani. Olen myös avoin uusille yhteystyömahdollisuuksille, jotka vievät sivuston kehitystä tai digiaputoimintaa eteenpäin.

Digiapurihakemisto kehittyy

Olen kehittämässä koko Suomen kattavaa digiapuri-hakemistoa, josta kuka tahansa voi helposti etsiä lähimmän digiapurin auttamaan laitteen hankintaan, käyttöönottoon ja ongelmatilanteisiin liittyvissä asioissa. Digiapurit ovat yleensä yksityisyrittäjiä tai jopa yksityishenkilöitä, jotka tulevat tarvittaessa kotiin auttamaan digilaite-asioissa.

Olen nyt viimein saanut tuon palveluhakemiston toimimaan suunnilleen haluamallani tavalla. Pientä viilaamista voi tietysti aina olla, mutta palvelu on täysin käytettävissä. Olen myös tehnyt lomakkeen, jolla digiaputoiminnan-harjoittajan on helppoa lisätä tietonsa hakemistoon. Jos toimit digiapurina (digitalkkarina, atk-tukihenkilönä, tv-asentajana,…) ilmoita tietosi palveluun. Se on täysin ilmaista ja saat toiminnallesi lisää näkyvyyttä. Ajatuksenani on myös tulevaisuudessa tukea digiaputoimintaa uusilla palveluilla, joten kannattaa olla mukana ja seurata sivuston kehittymistä.

Keskustelun vaikeus

Ajatuksenani on ollut jo pitkään avata sivustolle keskustelualueet, joiden kautta kuka tahansa voisi saada apua digilaitteiden hankintaan, käyttöönottoon ja ongelmatilanteisiin liittyvissä asioissa. Suunnitelmissa on myös muita keskustelualueita, mutta näillä olisi tarkoitus lähteä liikkeelle. Vaikeutena on ollut löytää riittävän yksinkertainen ja hyvin hallittava keskustelualusta, joka olisi helposti lähestyttävä myös vähemmän tietotekniikkaa käyttäneille.

Kokeilussa on ollut mm. phpBB, bbPress, Simple Machines Forum (SMF) ja viimeisimpänä Muut -niminen palvelu. Muut vaikuttaa selkeältä ja yksinkertaiselta ympäristöltä ja on perustoiminnoiltaan ilmainen. Kaikkien lankojen saamiseksi omiin käsiin maksaa kuitenkin Muut:n tapauksessa enemmän mihin minulla on varaa, joten harkitsen vakavasti siirtyväni bbPress -lisäosan käyttöön.

Jos tiedät jotain keskustelualustoista tai bbPressin käyttöönotosta ja olet halukas auttamaan tai neuvomaan, otathan minuun yhteyttä.

Seuraa ja osallistu

Digiapuria voit seurata tällä hetkellä ainakin Facebookin ja Twitterin kautta. Ajatuksena on lisätä jossain vaiheessa myös postituslista ja Google+ ja LinkedIn -profiilit. Haluan pitää sivuston kehityksen avoimena ja keskustella kanssasi mitä palveluita ja sisältöä sivustolta pitäisi löytyä. Voit ottaa yhteyttä Facebookin, Twitterin tai sähköpostin välityksellä.

Hyvää alkanutta kesää kaikille lukijoille ja menestystä digiaputoiminnan parissa työskenteleville!