digiapuri.com

Viewing: Tietokone

Raspberry Pi Zero

Raspberry pi zero – maailman pienin tietokone!

By on 8.2.2016

Olet saattanut kuulla maailman pienimmästä tietokoneesta, Raspberry Pi:stä. Nyt tämä harrastekäytössä suosittu ”Vadelma Pii” on saanut vielä pienemmän pikkuveljen joka on nimeltään Raspberry Pi Zero. Tässä jutussa kerron ensikokemuksia tästä viiden taalan hintaisesta tietokoneesta.

Solu – täysin uudenlainen tietokone Suomesta

By on 17.10.2015

Suomalainen Solu Machines Oy on kehittelemässä täysin uudenlaista tietokonetta, joka muuttaa käsityksemme tietokoneiden käytöstä. Otin selvää mistä on kysymys ja tiivistän tässä jutussa tärkeimmät yksityiskohdat tästä mullistavasta uutuudesta.

Google Chromebook opiskelukäytössä

By on 7.10.2015

Google Chromebook -laitteet ovat näppäriä opiskelukäytössä. Tässä jutussa kerron kokemuksiani siitä miten Chromebook soveltuu opiskeluun käytännössä.

Chromebook – helppokäyttöinen läppäri peruskäyttöön

By on 20.3.2015

Tässä jutussa kerron ensikokemukset HP Chromebook -läppäristä. Kerron myös yleisesti miten Googlen Chrome OS -pohjaiset laitteet eroavat tavallisiin Windows -koneisiin verrattuna.

HoloLens – uusi maailma avautuu eteesi

By on 30.1.2015

Microsoft julkisti tammikuussa 2015 uuden Windows 10 -käyttöjärjestelmän. Samalla Microsoft esitteli HoloLens -nimisen laitteen. Kyseessä on täysin uudenlainen tapa käyttää tietokonetta. Tässä jutussa kerron millä tavalla HoloLens tulee mullistamaan tietokoneen käyttökokemuksen.

Viruksen tai haittaohjelman poistaminen tietokoneesta

By on 26.11.2014

Kilpajuoksu virustehtailijoiden ja tietoturvafirmojen välillä on kovaa. Nykyään hyvä virustorjuntaohjelma onkin käytännössä pakkohankinta jokaiseen tietokoneeseen. Aina sekään ei kuitenkaan riitä. Tietokoneeseen voi livahtaa ikävä haittaohjelma esimerkiksi jonkin sovelluksen asennusohjelman kylkiäisenä. Tässä artikkelissa neuvon miten saastunut tietokone saadaan puhdistettua viruksista ja

Tietokoneohjelmat mukaan USB-muistitikulla

By on 18.8.2014

Kuulostaako tutulta: Mukanasi on tarvittavat tiedostot USB-muistitikulla tai siirrettävällä kovalevyllä, mutta käytössä olevalta tietokoneelta ei löydykään tarvimaasi ohjelmaa, etkä saa tiedostojasi auki. Tässä jutussa kerron miten saat mukaasi sekä tiedostosi, että tarvitsemasi ohjelmat.

Netiketti

By on 5.5.2014

Tässä artikkelissa kerron mikä on netiketti ja miksi netiketin noudattaminen on tärkeää niin verkossa liikkujalle itselleen, kuin muille verkossa liikkujille.